Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Reactie Paramedisch Platform op onderhandelingsakkoord

donderdag 8 augustus 2013 / Categorieën: Niet-leden

Het Paramedisch Platform Nederland i.o. heeft op 8 augustus jl. positief gereageerd op het onderhandelingsakkoord van minister Schippers. In een schriftelijke reactie gaven zij aan dat zij het continueren en intensiveren van het 'van duurdere tweedelijnszorg naar goedkopere eerstelijnszorg'-beleid volledig onderschrijven. Paramedische beroepsbeoefenaars spelen een belangrijke rol in de eerstelijns zorg, zowel curatief als preventief.
 

Het Paramedisch Platform Nederland i.o. vertegenwoordigt de diëtisten, ergotherapeuten, logopedisten, oefentherapeuten en podotherapeuten. Gezamenlijk representeert het platform bijna 20.000 paramedici. De ambitie van het platform is om paramedici een representatieve stem te geven waarmee gezamenlijk de toegevoegde waarde kan worden getoond aan de overheid en collega-zorgverleners.

 

In de brief wordt benadrukt dat de paramedische beroepsgroepen als relatief kleine spelers - gezamenlijk bedraagt de belasting op de begroting minder dan een half procent van de totale zorgkosten - een aantoonbaar essentiële bijdrage leveren aan het welzijn van burgers.

Vorige artikel Marktscan eerstelijns bewegingszorg
Volgende artikel Psychosomatische oefentherapie: Stand per 1 juli 2013 & prognose

Documenten

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl