Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

E-Health in de praktijk: dé tool voor de oefentherapeut van nu

donderdag 17 september 2015 / Categorieën: Niet-leden

Het houdt ons allemaal bezig: de continue verandering van de zorg. Sinds een aantal jaren ligt de focus in toenemende mate op de ‘zorg op maat’. Tegelijkertijd vindt er een verschuiving plaats naar de ‘zorg op afstand’. Parallel aan de zojuist genoemde ontwikkelingen is er in de afgelopen jaren hard gewerkt aan een digitale ‘tool’ om deze ontwikkelingen op een gebruiksvriendelijke wijze het hoofd te kunnen bieden. Het resultaat hiervan is de applicatie Online Spreekuur.
 

In samenwerking met de VvOCM hebben Miranda Lindenhoff en David Verhage de afgelopen maanden gekeken op welke wijze e-Health (en daarmee Online Spreekuur) een functionele bijdrage kan leveren aan de huidige ontwikkelingen binnen de praktijk van de oefentherapeut.

De ervaring is dat het gebruik van e-Health, zoals de applicatie Online Spreekuur, zowel binnen de paramedische zorg als binnen onze beroepsgroep vooralsnog in de kinderschoenen staat. Daarnaast zien we dat er enige terughoudendheid is met betrekking tot het gebruik van e-Health en de invoering hiervan in de praktijk. Vanuit die optiek vinden wij het van groot belang om oefentherapeuten zo goed mogelijk te informeren betreffende de mogelijkheden en toepasbaarheid binnen de praktijk. Juist omdat het zoveel voordelen kan bieden voor ons als oefentherapeut! 

 

Eén van de manieren waarop deze voorlichting zal plaatsvinden is in de vorm van een presentatie, zowel tijdens de ledenvergadering als op diverse regiobijeenkomsten. Tijdens deze presentatie zal onder andere het doel van de applicatie Online Spreekuur en de praktische toepassing daarvan aan u worden uitgelegd. Uiteraard kunnen tijdens deze presentatie alle denkbare vragen worden gesteld en worden beantwoord!

 

 

Voor meer informatie over de applicatie Online Spreekuur verwijzen wij naar de website www.onlinespreekuur.com. Voor overige vragen zijn Miranda en David te bereiken op de volgende manieren:

 

* Telefoon: 070 – 3608091 / 06 - 41130036

* E-mail: info@onlinespreekuur.com

* facebook.com/onlinespreekuur

Wij zien jullie graag op de ledenvergadering of een van de regiobijeenkomsten!

Miranda Lindenhoff en David Verhage
Online Spreekuur BV

Vorige artikel Verminderen regeldruk in de zorg: doe mee aan onderzoek
Volgende artikel Promotie oefentherapie tijdens informatiemarkt

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl