Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Vergoeding UZI-middelen per 1 juli 2013

maandag 24 juni 2013 / Categorieën: Niet-leden

Per 1 juli moet u gaan betalen voor nieuwe UZI-middelen. Heeft u op dit moment UZI-middelen in uw bezit, dan kunt u gedurende de resterende looptijd daar gratis gebruik van blijven maken. Bij verlenging gaat u wel betalen. Als u nog niet in het bezit bent van UZI-middelen en u wilt dit wel, dan is het verstandig uiterlijk 30 juni uw aanvraag ingediend te hebben om hier nog 3 jaar gratis gebruik van te kunnen maken.

Waarom heeft u eigenlijk een UZI-middel nodig?
De kern van het antwoord ligt besloten in het Burgerservicenummer (BSN). Als zorgverlener bent u verplicht om het BSN te verifiëren. De bron waarmee die verificatie plaatsvindt, wordt beheerd door de SBVZ. Zonder een UZI-middel heeft u geen toegang tot die gegevens.

Vecozo
Voor het gebruik van Vecozo kunt u zowel een UZI- als een Vecozo-certificaat gebruiken. Vecozo gebruikt u voor het aanbieden van uw declaraties en de controle op verzekeringsrecht (COV). U mag er van uitgaan dat het BSN dat u ontvangt, is geverifieerd door de verzekeraar. U ontvangt alleen de naam, geboortedatum en de verzekeringsgegevens terug en dus geen adresgegevens.

Sectorale Berichtenvoorziening in de Zorg (SBV-Z)
Met een UZI-pas worden ook adresgegevens van cliënten teruggekoppeld, die direct kunnen worden gebruikt voor de aanleg van een dossier.

Heeft de UZI-pas iets te maken met het EPD?
Ja. Bij de introductie van de UZI-middelen werd nog verondersteld dat alle zorgverleners verplicht zouden worden gebruik te maken van een landelijk EPD. Besluitvorming van de Eerste Kamer in 2011 heeft geleid tot het terugtrekken van de overheid en het initiatief van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie. Als op u enig moment gebruik gaat maken van die beveiligde infrastructuur heeft u UZI-middelen nodig.

Voor meer informatie verwijzen we naar de site van het CIBG.

Vorige artikel Conceptverslag ALV beschikbaar
Volgende artikel Folder bekkenklachten bij zwangerschap

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl