Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Studiedag PSOT en bespreken protocollen

dinsdag 19 november 2013 / Categorieën: Niet-leden

Op zaterdag 16 november vond een studiedag voor PSOT-ters plaats.  De studiedag werd bezocht door 32 leden en is zeer positief beoordeeld. De workshop van Francis Lanen was erg leerzaam en boeiend en ook het 'vergaderstuk' was inspirerend. De projectplannen 2014 van het platform kwamen in dit deel aan de orde en er was veel instemming en waardering over deze plannen. Bijvoorbeeld over nascholing en over de protocollen die herzien worden en het beroepsprofiel dat geupdate wordt.

 

Bespreken van protocollen burn-out en HVS

Mogelijke bespreekpunten die het platform heeft aangegeven:
- Doel: tekst en inhoud updaten en wellicht concretiseren. Ze zijn nu zo algemeen opgesteld dat het weinig richting geeft.
- Het lijkt ons ook handig en nuttig om de inhoud van de protocollen af te stemmen op het verslagformulier zoals dat door Renske en Enny herzien gaat worden, zodat beiden “in elkaar passen”;
- Hoe gaan we ze implementeren?

Andere mogelijke bespreekpunten, aangegeven door een IOP:
- Wat hoort in het protocol en wat niet?
- Wat vond je fijn om te lezen? Wat friste je kennis en kunde op?
- Wat geeft onderbouwing aan je handelen?
- Wat mag eruit? Wat zou je erbij willen?

Protocollen sturen beslissingen van hulpverleners in de dagelijkse praktijk en dienen daarom aan te geven 'wie, wat en hoe te handelen op welke werkplek'. Bij voorkeur is een protocol een vertaling van een algemeen aanvaarde landelijke richtlijn naar de locale situatie van de beroepskracht (Swinkels e.a. 2004).

We willen een document voor ONSZELF met praktische, specifieke kennis gericht op een aanpak die past binnen de werkwijze van de PSOT.

 

Oproep aan alle PSOT-ters

Het zou fijn zijn als jullie kans zien de protocollen in jullie IOP te bespreken volgens bovenstaande vragen en de resultaten te mailen aan Line de Geus, e-mail: info@oefentherapie-elst.nl of aan het platform, contactpersoon is Elizabeth Nederlof, e-mail: ecnederlof@hetnet.nl

Vorige artikel 'Online profileren: hoe doe je dat?' - leergang en pakketaanbieding
Volgende artikel Folder over onderzoek Chronisch Pijn Protocol

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl