Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

18 mei 2024 - 18 mei 2024

Door: FemmeVital
De (aanloop naar de) overgang

De (aanloop naar de) overgang

Online scholingsdag

 

Oefentherapie en de overgang: de perfecte match! 

De grootste doelgroep van de oefentherapeut zijn vrouwen met klachten in de leeftijdscategorie tussen de 45 en 55 jaar. De periode van de overgang is hier onlosmakelijk mee verbonden. De oefentherapeut is met haar holistische visie de perfecte professional (evt. in samenwerking met overgangsconsulente, huisarts en gynaecoloog) om vrouwen in deze levensfase deskundige en onderbouwde zorg te bieden vanuit een breed perspectief (Positieve Gezondheid / Bio-Psycho-Sociaal). Juist omdat de overgang - naast de veranderingen in het lichaam - ook tal van psychologische en sociale uitdagingen kent en invloed heeft op alle vlakken van gezondheid.  

 

Doel  

Na deze scholingsdag kun je vrouwen in de (aanloop naar de) menopauze deskundige en onderbouwde zorg bieden vanuit Positieve Gezondheid, zodat zij zich mentaal en lichamelijk gezond kunnen voelen, ondanks de bio-psycho-sociale veranderingen die kenmerkend zijn voor deze levensfase. 

De scholing kent een belasting van 13 uur en bestaat uit:  
1. Een e-learning (6.5 uur)  
2. Een fysieke  scholingsdag (6.5 uur)  

 
Accreditatie ADAP 
13 punten.  

Meer informatie en aanmelden: www.femmevital.nl 

Georganiseerd doorFemmeVital