Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Windesheim wil opleiding Oefentherapie starten

Windesheim wil opleiding Oefentherapie starten

maandag 7 december 2020 / Categorieën: Niet-leden

VvOCM is blij om te kunnen melden dat Hogeschool Windesheim bij het ministerie van Onderwijs een aanvraag gaat indienen voor de start van een nieuwe opleiding Oefentherapie.

Windesheim heeft de voorbereidingen voor de zogenaamde Toets Macrodoelmatigheid en Toets Nieuwe Opleidingen opgestart. Rond de zomer zijn de resultaten hiervan bekend en volgt definitieve besluitvorming over het al dan niet starten van de opleiding.

Het besluit van Windesheim volgt een paar maanden na berichtgeving van de Hogeschool van Utrecht dat de opleiding Oefentherapie Cesar wordt afgebouwd. Vanaf 2022 neemt de HU geen studenten Oefentherapie meer aan. Momenteel is de enige andere opleiding tot oefentherapeut de opleiding Oefentherapie Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam.

‘Wij zijn tevreden dat onze samenwerking met Windesheim heeft bijgedragen aan dit positieve besluit,’ aldus Frans Koornberg, voorzitter van VvOCM. ‘De opleiding Oefentherapie heeft hiermee de kans op een frisse start in Zwolle. VvOCM zal zich blijven inzetten voor het voortbestaan van deze unieke opleiding.’

De opleiding Oefentherapie leidt op tot oefentherapeut. Nederland kent momenteel 2000 werkzame oefentherapeuten. Een oefentherapeut helpt mensen met het behandelen en voorkomen van klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde houding en beweging tijdens dagelijkse activiteiten. Oefentherapeuten werken onder meer in een eigen praktijk, gezondheidscentrum of sportcentrum, maar ook in ziekenhuizen en verpleeginstellingen.

Vorige artikel Advertorial: Mijn verzekeringen zijn op orde dankzij Frisia Verzekeringen!
Volgende artikel Oefentherapeutische zorg daalt met 65% door coronacrisis

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl