Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Verzeker u goed voor oefentherapie in 2015!

donderdag 11 december 2014 / Categorieën: Niet-leden

 

KNGF is afgelopen maand in het nieuws geweest met een actie over aanvullend verzekeren. Ze bevelen de aanvullende verzekeringen aan die liefst ongelimiteerd vergoeden. De VvOCM kiest voor een andere insteek: een patiënt moet kiezen voor de aanvullende verzekering die past bij zijn/haar behoefte. Iedereen heeft daarin zijn eigen afwegingen. Je kunt dan ook nooit een top 3 maken van (aanvullende) zorgverzekeringen. Dat betekent immers automatisch dat je een patiënt naar de duurste verzekering verwijst. Terwijl iemand er misschien liever voor kiest voor een lagere of geen aanvullende verzekering te nemen en de oefentherapeut zelf te betalen.

 

Wat we wél belangrijk vinden is patiënten te wijzen op de verschillen - zowel in vergoede behandelingen en de premies die hiervoor gelden. Attendeer daarom je patiënten op het volgende!

 

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is het aan te raden een passende aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen oefentherapie zijn opgenomen. Is uw huidige polis ontoereikend dan kunt u ieder jaar voor 1 januari uw huidige zorgverzekering opzeggen en heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering aan te vragen.

 

Op www.oefentherapeut.nl kunt u per zorgverzekeraar zoeken en zien hoeveel behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekeringen bij de betreffende zorgverzekeraar. We hebben ook een totaaloverzicht gemaakt van de vergoedingen in 2015 - met de bijbehorende premies op twee grote vergelijkingssites. 
Klik hier om het pdf-bestand te downloaden.

Vorige artikel Nationale Gezondheidsbeurs 5 t/m 8 februari 2015
Volgende artikel Vragenlijst

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl