Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Vernieuwde beroepsprofielen oefentherapeut

Vernieuwde beroepsprofielen oefentherapeut

maandag 23 november 2020 / Categorieën: Niet-leden

VvOCM is trots op onze geactualiseerde beroepsprofielen. Het Beroepsprofiel Oefentherapeut is de centrale richtlijn voor oefentherapeuten. Daarnaast zijn voor onze specialisaties de volgende beroepsprofielen opgeleverd:

De beroepsprofielen zijn richtinggevend en normstellend voor de beroepsuitoefening en competentievereisten van alle oefentherapeuten. Onze beroepsprofielen vormen de basis voor onze kwaliteitsborging. Door VvOCM geaccepteerde richtlijnen en beroepsethiek worden hiervan afgeleid. Bovendien is het bepalend voor de eisen die gesteld worden in het Kwaliteitsregister Paramedici.

De gezondheid van de bevolking verandert en de ideeën over gezondheid en zorg veranderen mee. Deze veranderingen vragen om een goede beschrijving van het beroep oefentherapie om de samenwerking aan te kunnen gaan met de cliënt en andere (zorg)professionals.

De afgelopen twee jaar heeft Getske Buis daarom in samenwerking met vertegenwoordigende oefentherapeuten in opdracht van VvOCM aan de actualisatie van alle beroepsprofielen van de oefentherapeut gewerkt.

Door deze actualisatie eens in de vijf jaar uit te voeren, blijven de documenten aangesloten bij recente ontwikkelingen vanuit de zorg en de ontwikkeling van het beroep.

Vorige artikel Onderzoek paramedische herstelzorg COVID-19
Volgende artikel Advertorial: Mijn verzekeringen zijn op orde dankzij Frisia Verzekeringen!

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl