Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Regionaal belang noopt ziekenhuis tot samenwerken

donderdag 13 juni 2013 / Categorieën: Niet-leden

Nederlandse ziekenhuizen gaan steeds vaker een samenwerkingsverband of fusie aan met andere ziekenhuizen. Waar vorig jaar het vergroten van de zorgkwaliteit nog de belangrijkste reden was, is nu een strategische en financieel houdbare positie in de regio een steeds belangrijkere drijfveer. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van KPMG Gezondheidszorg onder bestuurders van Nederlandse ziekenhuizen, dat op 11 juni door Wouter Bos, voorzitter van KPMG Gezondheidszorg, aan NVZ-bestuurslid Olof Suttorp wordt aangeboden.

 

 

 

Opvallend vindt KPMG dat hierbij vooral de topklinische ziekenhuizen de regie voeren. Kleinere basisziekenhuizen zoeken samenwerking met de topklinische ziekenhuizen in de regio om voor de eigen bevolking complexe zorg te kunnen blijven aanbieden. Topklinische centra hebben op hun beurt de kleinere ziekenhuizen nodig om in de toekomst aan de verder stijgende volume-eisen en IC-ontwikkelingen te kunnen blijven voldoen.

 

Een ander opvallende ontwikkeling is het ontstaan van zorgbrede regionale samenwerkingsverbanden waarbij het hele zorgsysteem wordt heringericht. Ook de eerstelijn krijgt een steeds belangrijkere rol bij de samenwerking in de keten. Deze trend ontwikkelt zich de komende jaren steeds verder, voorspellen de onderzoekers.

Lees het volledige bericht op de website van Skipr.

 

(Bron: Skipr)

Vorige artikel Multidisciplinair netwerk MS Zorg
Volgende artikel Conceptverslag ALV beschikbaar

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl