Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Regioledenvergadering Noord Nederland woensdag 11 maart 2015

zondag 1 maart 2015 / Categorieën: Niet-leden

Op woensdag 11 maart a.s. zal de regioledenvergadering weer worden gehouden. 

 

aanvang: 20.00 uur. 
Locatie :ZH Nij Smellinghe te Drachten

  

Naast de huishoudelijke agendapunten (o.a. jaarverslag, wijziging in regioteam) is ook tijd vrijgemaakt voor een presentatie RGM:
 
Mariken Jasper zal een workshop geven over de Ronnie Gardener Methode (RGM) geven. Mariken Jaspers is werkzaam als oefentherapeut Cesar in Zuidlaren en heeft in 2012 samen met Andre de Jong RGM opgericht in Nederland. 
 
De Ronnie Gardiner Methode (RGM) combineert het ritme van muziek, beweging en cognitieve uitdaging, een sterke combinatie.  Het is in 1993 geïntroduceerd binnen de gezondheidszorg in Zweden en later ook in Engeland, de Verenigde Staten en Israël. Het is een oefenmethode die de zintuigen en daarmee verschillende hersendelen stimuleert. RGM werd oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met hersenschade en aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, zoals CVA (hersenbloeding) en de ziekte van Parkinson. Inmiddels heeft de methode bewezen ook positief effect te hebben bij kinderen en volwassenen met leer- en concentratieproblemen (dyslexie, dyspraxie en ADHD) en bij mensen met Burn out en/of depressieve klachten.

RGM  stimuleert coördinatie, concentratie, lezen en spraak, gevoel voor ritme, zelfbewustzijn, balans, geheugen, motorische vaardigheden, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden, zowel bij volwassenen als bij kinderen. 

Vorige artikel Sportimpuls 2015 opengesteld!
Volgende artikel Studiedag kinderoefentherapie

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl