Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Pas op voor spookfacturen van NL Domein Host

dinsdag 10 februari 2015 / Categorieën: Niet-leden

De VvOCM kreeg afgelopen week een factuur van NL Domein Host. Dit is een spookfactuur. Niet betalen dus!

Uit nieuwsberichten op fraudehelpdesk.nl over NL Domein Host (voorheen ook actief als Domein Host Nederland) blijkt dat dit bedrijf al geruimde tijd bekend staat als fraudeur.

 

WAT MOET IK DOEN ALS IK EEN FACTUUR ONTVANG VAN NL DOMEIN HOST?
Wanneer je een factuur hebt ontvangen van NL Domein Host, moet je deze niet betalen. Je hebt namelijk geen enkele betalingsverplichting. In de kleine lettertjes onderaan de factuur staat de volgende tekst: 'Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur, betaling van deze aanbieding wordt beschouwd als opdrachtbevestiging.Wanneer u dus betaalt gaat u in op de aanbieding en zit u vast aan een contract'. Indien u niets doet zal zoals blijkt uit de kleine lettertjes de dienstverlening vervallen.

FRAUDE MELDEN
Helaas kunnen wij als beroepsorganisatie niks doen tegen deze vorm van fraude. Als ontvanger van deze factuur moet je zelf aangifte doen bij de politie. Wanneer je een factuur hebt ontvangen kun je naast het doen van aangifte ook een melding maken via de fraudehelpdesk. Heb je een factuur ontvangen die je niet vertrouwt dan kun je altijd kijken of hier een melding over bestaat op fraudehelpdesk.nl.

Vorige artikel Is de UZI-pas verplicht?
Volgende artikel Onderzoek naar werking Mededingingswetgeving eerstelijnszorg

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl