Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Notulen achterbanvergadering 13-10-2015

dinsdag 20 oktober 2015 / Categorieën: Niet-leden

Notulen achterbanvergadering 13 oktober 2015

Welkoms woord van Miranda, waarin zij uitsprak blij te zijn met de goede opkomst.

Welkom Leanne Bogers en Shiva Najaf, die vanaf nu onze regio ( en regio Brabant-Limburg) in het bestuur vertegenwoordigd en ons zal bijstaan.

Onze gast spreker van vanavond is Jan-Paul van Wingerden.

In 2016 willen we PR centraal zetten. Vraag aan jullie allemaal om input en ideeën aan ons door te geven. Een collega stelde al vooral bij de specialisten ons nog extra te profileren en wellicht ook een manier te vinden om toekomstige patiënten te bereiken. Graag ideeën om samen iets te organiseren om voor nu en in de toekomst zichtbaar te blijven.

E-Health:  Gert-Jan van Dijk is de nieuwe CEO. In de overname zijn verschillende zaken niet door gecommuniceerd. Vraag was hoe de oefeningen uit het bestaande progamma te kunnen aanpassen cq aan te vullen. Hierover is nog geen bericht. CZ laat nog niks horen. Voor het einde van 2015 komt er wellicht nog info. Wij geven dat door aan jullie en aan Viola.

De functie van Ans ( samenwerking) komt vrij. Wil je meer info hierover mail Ans. Hopelijk zien wij in de enquete wie er geïnteresseerd is voor deze functie. Het rouleren van mensen die in het bestuur plaatsnemen is belangrijk voor je regio. De looptijd is steeds drie jaar en de vergoeding is Euro 1500,- per jaar en het levert 15 punten op voor het KP.

Vraag of de cursus van Onno Meijer naar de regio komt?

Zilveren Kruis/ Achmea: Indien je bezwaar maakt tegen veranderingen in de overeenkomst ZK 2016 moet je dat individueel doen. De VvOCM mag dat niet; er mag geen collectief bezwaar aangetekend worden. Goed dat je je laat horen als individuele therapeut; maak je bezwaar kenbaar. Overigens geldt dit ook voor de andere zorgverzekeraars.

Tarief verandering ZK:  De prestatie screening en intake en onderzoek vervangt de oude combinatie screening en intake en onderzoek na screening. Deze nieuwe prestatie moet je declareren als je patiënt via directe toegang in behandeling is gekomen en er een screening, intake en onderzoek heeft plaats gevonden ( citaat uit overeenkomst)

KEO ( klant ervaring onderzoek) Voor precieze regels hierover lees je de bijlage. Valkuil is dat je ondanks het uitzetten van de enquetes te weinig respons ( minimaal 10)kreeg en alsnog gekort wordt op je tarief met terugwerkende kracht.

Genoemd werd dat de definitie over “wat is kwaliteit”steeds maar veranderd, er komen steeds meer eisen bij en wanneer is het genoeg !!!!!!!?

De huisartsen hebben een akkoord bereikt over het terug dringen van administratieve werkzaamheden. Bij de fysio’s zijn ze er ook mee bezig. Hoe zit dat bij ons en wat doet de VvOCM? Leanne vraagt dit aan Viola. Wat helpt is dat we als VvOCM  ( kleine groep van 1600 oefentherapeuten landelijk) onderdeel van het paramedisch platform zijn geworden en daarmee sterker kunnen zijn/worden.

Gastspreker  Jan-Paul van Wingerden  directeur van Spine en Joint Centre Rotterdam en auteur van het boek “Rugpijn en andere onbegrepen klachten”  € 24,95 Bol.com

Jan-Paul verteld ons met veel enthousiasme over zijn werk en laat verrassende filmpjes zien over werkwijze en het  resultaat hiervan.

Jan-Paul geeft ook cursussen onder andere over “buik druk” Wij ontvangen hier nog informatie over.

Bekijk hierover de volgende link: http://rgfrw.fysionet.nl/scholing.html

Het boek waar Jan-Paul het over had:   het Brein , van kees Brunia

https://www.donner.nl/evenementen/archief/lezing-over-het-brein-van-farao-tot-fmri-door-professor-drkees-brunia/

 

Uitslagen enqete? En kan de enquete digitaal? Misschien dan minder respons!

 

Dank voor jullie aanwezigheid!

Namens het regioteam

Vorige artikel Overleg PSOT en PSFT
Volgende artikel Regiobijeenkomst Zuid-Holland: inspirerend filmpje!!!

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl