Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Landelijk congres Bewegen in de ouderenzorg

dinsdag 2 december 2014 / Categorieën: Niet-leden

 

Mensen afhankelijk van langdurende zorg bewegen veel te weinig. Het schiet er vaak bij in om hen zoveel mogelijk zelf te laten doen. Daardoor worden zij minder zelfredzaam en verzwakt hun lichamelijke en geestelijke conditie en worden zij sneller afhankelijk van intensieve hulp. Aandacht is nodig op alle beweegterreinen en door alle beroepsgroepen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft een beroep gedaan op de ouderenzorg om goede beweegstimulering als onderdeel van verantwoorde zorg op te pakken. Daarmee is de opdracht bij de zorginstellingen gelegd om op structurele wijze het activeren en bewegen van de ouderen te implementeren in haar zorgaanbod. Vanaf 2015 gaat de inspectie daadwerkelijk ook toetsen op de naleving.

 

StudieArena en zorginnovatiebureau DAZ organiseren op 19 januari 2015 het Landelijk Congres Bewegen in de ouderenzorg. Dit congres is een herhaling van de succesvolle bijeenkomst van 12 mei 2014. Het congres vindt plaats in het Spant in Bussum.

 

Alle beweegvormen komen tijdens het congres aan bod: preventief, recreatief, functioneel en therapeutisch bewegen. Speciale aandacht gaat uit naar de vraag hoe bewegen in de ouderenzorg kan worden gestimuleerd.
Zowel tijdens het plenaire ochtend- als middagprogramma zijn er lezingen van toonaangevende sprekers. Daarnaast zijn er 24 inspirerende deelsessies, verdeeld over twee rondes. U kunt uw eigen congresprogramma samenstellen. In de pauzes kunt u kennismaken met verschillende relevante organisaties tijdens de informatiemarkt.

 

Oefentherapeuten krijgen 5 geaccrediteerde punten voor deelname aan dit congres. Kijk voor meer informatie op de website www.studiearena.nl

Vorige artikel Nieuwsbrief kinderoefentherapie
Volgende artikel Jaarplan 2015

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl