Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Is de UZI-pas verplicht?

maandag 2 februari 2015 / Categorieën: Niet-leden

Een veelgestelde vraag aan de VvOCM is: Is de UZI-pas verplicht? Zeker nu verschillende oefentherapeuten een brief hebben gekregen waarin wordt aangegeven dat er kosten zijn verbonden aan het gebruik van de UZI-pas.

 

Nee, u bent niet verplicht de UZI-pas te gebruiken. U bent WEL verplicht te verifiëren dat het BSN dat u registreert, betrekking heeft op de persoon waarvan u een dossier aanlegt. De UZI-pas is echter niet de enige manier om dat te checken. De controle via de UZI-pas werkt wel heel gemakkelijk, maar wanneer u geen gebruik maakt van de UZI-pas is controle ook op andere manieren mogelijk,  bijvoorbeeld via VECOZO. De controle doet u dan zelf. Als u een BSN van een verzekeraar ontvangt via VECOZO, mag u er redelijkerwijs van uitgaan dat het BSN is geverifieerd.  U kunt het via VECOZO ontvangen BSN dus gebruiken bij het zeker stellen dat BSN, persoonsgegevens en patiënt bij elkaar horen. 

Houd wel zelf in de gaten of er in het contract(en) met de zorgverzekeraar iets is opgenomen over de UZI-pas!
Bij de introductie van de UZI-pas werd nog verondersteld dat alle zorgverleners verplicht zouden worden gebruik te maken van een landelijk EPD. Besluitvorming van de Eerste Kamer in 2011 heeft echter geleid tot het terugtrekken van de overheid en het initiatief van de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie. Als op enig moment wel gebruik gaat worden gemaakt van die beveiligde infrastructuur, dan heeft u wel (verplicht) een UZI-pas nodig. 

Vorige artikel Uitnodiging 1ste regioavond Noord Holland op 26 maart
Volgende artikel Pas op voor spookfacturen van NL Domein Host

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl