Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Het GLI-register van het RIVM is live

Het GLI-register van het RIVM is live

donderdag 12 augustus 2021 / Categorieën: Niet-leden

Biedt jouw praktijk de GLI aan? Meld je dan aan voor het online GLI-register van het RIVM dat vandaag live gaat. Het RIVM onderzoekt in opdracht van het ministerie van VWS de effectiviteit en doelmatigheid van de GLI-programma’s. In het GLI-register worden gegevens over GLI-deelnemers opgenomen mits zij hiervoor toestemming geven. De gegevens uit het GLI-register worden verwerkt in de reguliere halfjaarlijkse GLI-monitor.

Voor wie is het register en wat is het doel?

Het RIVM, interventie-eigenaren en GLI-behandelaren hebben baat bij het verzamelen van data in het register. Het RIVM doet onderzoek doen naar de effectiviteit en doelmatigheid van de GLI en heeft hiervoor data nodig. Interventie-eigenaren kunnen de gegevens gebruiken om de GLI-programma’s verder te verbeteren. GLI-behandelaren kunnen spiegelinformatie bekijken om zo inzicht te krijgen in hun deelnemers in relatie tot andere deelnemers van hetzelfde GLI-programma en andere deelnemers in de regio.

Het RIVM legt je uit hoe alles in zijn werk gaat

Om je aan te melden voor het GLI-register moet je autorisatie aanvragen. Je gaat een samenwerkingsovereenkomst met het RIVM zelf en een verwerkersovereenkomst met het dataverwerkingsbedrijf MRDM aan. MRDM is de organisatie die het register beheert. De benodigde documenten ontvang je van het RIVM. Met de verwerkersovereenkomst kun je jouw gegevens invoeren in het systeem.

Wil je meer weten?

Op de website van het RIVM staat meer informatie over het GLI-register.

Informatie over het aanmeldproces vind je op de website van ICT-bedrijf MRDM. Vanaf 12 augustus heeft MRDM ook een helpdesk om je vragen telefonisch te stellen: 088-5700030.

Vorige artikel Pilots Regionale Samenwerking van start
Volgende artikel Advertorial: Online training voor voet- en houdingsklachten

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl