Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Gezocht: leden ontwikkelteam bacheloropleiding

Gezocht: leden ontwikkelteam bacheloropleiding

maandag 21 december 2020 / Categorieën: Niet-leden

Twee leden voor het ontwikkelteam ter voorbereiding van de bacheloropleiding Oefentherapie bij Windesheim – 16 uur – Zwolle
Als gepassioneerde Oefentherapeut en bij voorkeur hogeschooldocent altijd al een bijdrage willen leveren aan innovatief onderwijs? Wil jij samen met onze experts helpen de bacheloropleiding Oefentherapie bij de Calo Windesheim voor te bereiden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Context
Wij zijn op zoek naar twee nieuwe collega’s. Uitgangspunt is een aanstellingsomvang van (gemiddeld) 2 dagen per week. Er is landelijk sprake van een goede en groeiende arbeidsmarktbehoefte voor Oefentherapie. Ook zijn er in de regio’s Noord- en Oost-Nederland ‘witte vlekken’ in het aanbod. Er is desondanks sprake van een verschil tussen deze arbeidsmarktbehoefte en het aantal studenten Oefentherapie. Calo Windesheim zet zich in om dit gat te dichten. Voorbereidingen voor een aanvraag bij het ministerie van Onderwijs voor een nieuwe opleiding Oefentherapie worden verricht. Dit betreft concreet voorbereidingen voor een zogenaamde Toets Macrodoelmatigheid en Toets Nieuwe Opleidingen. Rond de zomer moeten de deze aanvragen ingediend zijn.


Jouw functie
Als lid van het ontwikkelteam, bestaande uit 4 tot 5 personen, werk je intensief mee aan de ontwikkeling van de, hopelijk 1 september 2022 te starten, nieuwe opleiding. Wij zoeken twee betrokken, verbindende, vakbekwame, innovatieve en creatieve collega’s.
Het op deze wijze ontwikkelen van een nieuwe bacheloropleiding Oefentherapie bij hogeschool Windesheim bouwt voor op de volgende ingrediënten:

 • de recent ontwikkelde beroeps- en opleidingsprofielen en kennisagenda Oefentherapie;
 • ingrediënten vanuit bestaande curricula Oefentherapie (HU en HvA);
 • curricula van de Calo, in het bijzonder de Gemeenschappelijke Propedeuse (Calo GP; 15 ec) en een opleidingsraamwerk met ruimte voor persoonlijke profilering;
 • de strategische koers van hogeschool Windesheim en het profiel en opleidingsvisie van de Calo.

Ons team
Het ontwikkelteam zal naast oefentherapie-expertise ook bestaan uit leden met specifieke expertise vanuit de Calo Windesheim. Als ontwikkelteam ben je verantwoordelijk voor ontwikkeling van de toets nieuwe opleiding.

Wat vragen wij

 • Je beschikt bij voorkeur over ervaring als Oefentherapeut en hebt onderwijservaring (aan een opleiding tot Oefentherapeut);
 • Je beschikt over een afgeronde (professionele) masteropleiding;
 • Je hebt een inspirerende, motiverende en transparante communicatiestijl;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met lesgeven en bent in staat gebruik te maken van gevarieerde didactische werkvormen;
 • Je hebt ervaring met onderwijsontwikkeling en vindt het leuk om je hierin verder te ontwikkelen en hierin zelfs een voortrekkersrol te vervullen;
 • Je helpt anderen zich te ontwikkelen en je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw eigen werk;
 • Je neemt initiatieven en werkt op enthousiaste wijze samen in een team dat bezig is met onderwijsinnovatie;
 • Je hebt oog voor balans tussen werk en privé (vitaliteit) en bent je bewust van de bijzondere verdeling van werkbelasting die binnen het onderwijs bestaat;
 • Je beschikt over goede interculturele communicatieve vaardigheden waarbij je makkelijk kunt schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Ons aanbod
De functie is afhankelijk van de overeen te komen aanstellingsvorm. De voorkeur gaat uit naar een detacheringsconstruct of een tijdelijk aanstelling. Bij een tijdelijke aanstelling valt de functie onder de functiekarakteristiek van hogeschooldocent a of hogeschooldocent b. Afhankelijk van jouw huidige functie, opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3.658, - en €5.026, - (conform schaal 11 van de cao hbo) of tussen de €4.445,- en €5.717,- (conform schaal 12). Wij bieden een uitdagende functie tot en met 31 december 2021. Afhankelijk van de uitkomst van de toets macrodoelmatigheid, toets nieuwe opleiding en het definitieve besluit van het College van Bestuur van Windesheim, zal de aanstelling (wellicht in andere vorm) verlengd worden.

Windesheim als inclusieve hogeschool
Windesheim wil een inclusieve hogeschool zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.


Ben jij onze nieuwe collega?
Om onze nieuwe collega te worden geef je in je motivatie alleen een antwoord op de volgende vragen:

 1. 1. Wat trekt je aan in deze functie en onze organisatie?
 2. 2. Welke masteropleiding en/of aanvullende opleidingen heb je afgerond en waar ben je het meest trots op dat je professioneel bereikt hebt?
 3. 3. Met welke ervaring als Oefentherapeut én met welke ervaring op het gebied van onderwijsontwikkeling kom je ons team versterken?

 

Contactinfo
Thomas Scheewe, hogeschoolhoofddocent en opleidingsmanager van het werkgebied PMT (Calo), geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Hij is bereikbaar via: tw.scheewe@windesheim.nl | 06-21270257.
Erik van den Berg , recruiter, geeft je graag antwoord op overige, procedurele vragen. Hij is bereikbaar via ef.vanden.berg@windesheim.nl | 088-4699709.
Word je hier enthousiast van en wil je meer weten? Schroom niet om telefonisch contact te leggen om zo meer informatie te verkrijgen (Thomas is hiervoor ook gedurende de vakantieperiode mobiel bereikbaar).
Ben je zó enthousiast dat je al wilt solliciteren, stuur de sollicitatie dan per mail aan Erik.


Handig om te weten
Om te zorgen dat we objectief selecteren, beoordelen we eerst je inhoudelijke antwoorden. Pas na de selectie, zullen we naar je cv kijken.
Deze vacature is gelijktijdig in- en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid zal een invulling door interne medewerker de voorkeur hebben.
Tot slot

 • Je kunt solliciteren tot en met zondag 10 januari 2021;
 • De sollicitatiegesprekken worden z.s.m. na 10 januari in overleg gepland.

 

Klik hier om de vacature te bekijken!

Vorige artikel Nieuwe richtlijn HASP-paramedicus
Volgende artikel Nieuwe versie Triage stappenplan

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl