Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Evaluatie Week van de Oefentherapie

donderdag 22 januari 2015 / Categorieën: Niet-leden

Onlangs is een enquête gehouden over de Week van de Oefentherapie. We waren erg blij verrast dat zoveel leden hebben meegedaan aan deze week. De kalender op www.weekvandeoefentherapie.nl was hierdoor mooi gevuld.

 

Hieronder een korte samenvatting van de reacties:
- Ruim 92% van de respondenten van de enquête heeft meegedaan.
- Hiervan heeft 68% een houdingscheck aangeboden en 28% een gratis inloopspreekuur.
- Bijna 63% geeft aan dat de Week van de Oefentherapie hen niets heeft opgeleverd. Uit de toelichting blijkt dat niets door de respondenten is vertaald in 'geen nieuwe cliënten'. Wat het wel heeft opgeleverd: publiciteit / naamsbekendheid, bezoekers tijdens de actie. Een mooi voorbeeld: een huisarts kwam langs voor een houdingscheck, omdat hij 'graag zelf wilde ondervinden hoe we een houding observeren bij patiënten'.
- Qua timing is men blij met eind november (50%). 32% geeft aan 'wel in het najaar, maar liever wat eerder'. Duidelijk is wel dat het handiger is om een echte week te pakken, dus van maandag t/m zondag.
- Bijna 90% is actief geweest met reclame voor de eigen activiteit. Bijvoorbeeld een advertentie in de lokale krant, posters ophangen en flyers uitdelen. Het PR-materiaal dat door de VvOCM was ontwikkeld, is hierbij door ruim 70% gebruikt. Ruim 10% vond het materiaal niet voldoen. Daarom zal de volgend keer het PR-materiaal eerder en meer op maat maakbaar worden aangeboden.

- Er is vraag naar meer landelijke publiciteit. Belangrijk is om tijdig hier een strategie voor te kiezen. De persberichten en korte reminders naar verschillende landelijke dagbladen, magazines en websites zijn nauwelijks opgepakt.

- Ruim 85% was tevreden met de website. Er zijn wel wat technische verbeteringen mogelijk, zoals de zoekfunctie en de invoermodule. Die worden de volgende keer verbeterd.

 

Nogmaals: hartelijk dank voor het meedenken en de verschillende tips,. Die nemen we de volgende keer mee!

 

Alle resultaten bekijken? Klik hieronder voor het volledige verslag:
Evaluatie Week van de Oefentherapie

Vorige artikel Maandagavond 19 januari: Radar over contract VGZ en huisartsen
Volgende artikel Studiedag PSOT op 6 maart a.s.

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl