Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Nieuws

Word lid van VvOCM

Advertorial: Uniek voor Nederland: LSVT BIG cursus voor effectieve behandeling Parkinson patiënten

woensdag 15 januari 2020 / Categorieën: Niet-leden

Uniek voor Nederland: LSVT BIG cursus voor effectieve behandeling Parkinson patiënten 

Tweedaagse cursus LSVT-BIG voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni 2020. Uniek voor Nederland en verzorgd Meander Medisch Centrum in Amersfoort. LSVT BIG is een paramedische training van Parkinson patiënten die leidt tot aantoonbare vooruitgang van motorisch functioneren. Deze therapie richt zich op de mogelijkheden van functioneel herstel van de versnelde veroudering die bij de ziekte van Parkinson optreedt. De therapie heeft de meeste kans van slagen als die in een zo vroeg mogelijk stadium wordt aangeboden. Meander Medisch Centrum heeft in de afgelopen 5 jaar zeer positieve ervaringen met deze therapie opgedaan. Inmiddels komen patiënten uit het hele land naar Amersfoort. Willem Oudegeest, revalidatie arts Meander: “Ongeacht het aantal Parkinson patiënten in je praktijk, deze methode is grote winst voor elke patiënt.”  

De tweedaagse cursus bestaat uit korte lezingen, demonstraties, video's en case study-presentaties. Ook worden de toepassing op andere neurologische aandoeningen en de aanpassingen van de behandeling om de unieke functionele doelen van elke patiënt te bereiken, meegenomen. De training wordt verzorgd door Cynthia Fox en Laura Gusé, LSVT experts uit de USA. De voertaal is Engels

De kosten voor de tweedaagse cursus bedragen $ 580 (circa € 520). Dit bedrag is inclusief verzorging, eten en cursusmateriaal. De inschrijving is nu geopend via deze link.

 

 

Vorige artikel Open middag 9 mei OPST
Volgende artikel Cursus houdings-en bewegingsklachten bij kinderen (voor kinderoefentherapeuten)

Nieuwsbrieven

Ben je op zoek naar eerdere nieuwsbrieven van VvOCM, stuur dan een mail naar info@vvocm.nl