Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

24 februari 2021 - 12 maart 2021

Door: SlaapSlim
Tweedaagse scholing SlaapSlim

Tweedaagse scholing SlaapSlim

Vind jij dat SLAAP nog te weinig aandacht krijgt in jouw zorgverlening? Zou je hier meer aandacht aan willen besteden, maar weet je nog niet precies hoe? Dan is de scholing SlaapSlim iets voor jou!

Deze praktische, tweedaagse scholing stelt je in staat een slaapprobleem te herkennen, een slaappatroon van een cliënt in kaart te brengen, een plan op te stellen om de slaap te verbeteren en dit vervolgens tot uitvoering te brengen. De focus ligt op de praktische toepasbaarheid met een gedegen onderbouwing vanuit wetenschappelijke studies.

Data en tijden:
Één scholing telt twee dagen en zal plaatsvinden op woensdag 24 februari en vrijdag 12 maart 2021
Een cursusdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

Kosten:
De kosten voor deelname bedragen 495 euro, inclusief BTW. 

Locatie:
Afhankelijk van de maatregelen op dat moment zal de cursus op locatie (Apeldoorn of Ede) of digitaal (via zoom) plaatsvinden. Hierover wordt ruim van te voren bericht.

Kwaliteitsregister:
De cursus is geaccrediteerd met 33,5 punten.

De trainers:
Evelien Seijger en Manon Wentink.
Evelien is praktiserend psychosomatisch oefentherapeut. Zij werkt in een eerstelijns praktijk waarbij zij samenwerkt met fysiotherapeuten, ergotherapeut en diëtiste. Manon Wentink (PhD) is oefentherapeut en gezondheidswetenschapper. Zij werkt als docentonderzoeker op de opleiding oefentherapie (Hogeschool van Amsterdam) en heeft in 2019 haar promotieonderzoek afgerond bij het Leids Universitair Medisch Centrum gericht op de revalidatie na een CVA.

Achtergrond:

Evelien en Manon hebben samen een eerstelijnspraktijk gehad in Haarlem en zijn daar gestart met het begeleiden van cliënten met slaapproblemen aan de hand van een onderbouwde, gedragsmatige aanpak. Vanuit collega oefentherapeuten kwam de vraag of zij hun kennis wilde delen. De eerste SlaapSlim-scholing was een feit. Inmiddels hebben zij meer dan 300 oefentherapeuten geschoold tot slaaptherapeut. Ook ergotherapeuten toonden steeds vaker interesse in de scholing. Door de enthousiaste reacties van ergotherapeuten die hebben deelgenomen, hebben we besloten een hele scholing speciaal voor ergotherapeuten beschikbaar te stellen.  


Platform SlaapSlim:
Na de cursus kun je vrijwillig besluiten om lid te worden van het platform SlaapSlim. Landelijk zijn al meer dan 200 paramedici aangesloten. Het lidmaatschap geeft o.a. toegang tot een eHealth-omgeving om te gebruiken met cliënten.

Meer informatie:
Meer informatie over de scholing en SlaapSlim kun je vinden via www.slaapslim.nu.

Meld je hier aan voor deelname aan de scholing: https://www.slaapslim.nu/voor-zorgprofessionals

Georganiseerd doorSlaapSlim