Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

28 september 2023 - 30 november 2023

Door: Vestalia
Scholing Psychosociale Oncologische Zorg

Scholing Psychosociale Oncologische Zorg

Maak jij het verschil voor mensen die kanker hebben (gehad)?
 

Volg de Scholing Psychosociale Oncologische Zorg. Speciaal voor zorgverleners die (na)zorg bieden aan oncologiepatiënten.

Belangrijke schakel

Naar verwachting leven in Nederland binnen een paar jaar meer dan één miljoen mensen met of na kanker. Een groot deel van deze mensen ervaart psychosociale gevolgen van de behandeling. Denk daarbij aan (ernstige) vermoeidheid, concentratieproblemen, angst, neerslachtigheid, maar ook relatie-issues of moeite met terugkeer naar werk. Dit zijn thema’s waarover jij in je praktijk vast ook terug hoort?

Na deze scholing ben je toegerust om binnen jouw grenzen basale psychosociale ondersteuning of (na)zorg te bieden. Je kunt beter signaleren, gedegen voorlichting en advies op maat geven en verwijzen naar passende andere zorg. Ook leer je welke interventies je binnen jouw eigen behandeling kan inzetten.

Inhoud

In vier dagen staan de twaalf meest voorkomende psychosociale problemen centraal. Je leert meer over psychosociale signalering en richtlijnen, angst en depressie, vermoeidheid en energie, re-integratie, cognitieve problematiek, slaapproblemen, voeding en gewicht, gevolgen van hormoontherapie, pijn, rouw en verlies, seksualiteit en intimiteit, kanker in het gezin.

Elke les bestaat uit kennis en casuïstiekbespreking en bereid je voor via zelfstudie. Deze opzet maakt de scholing praktisch en concreet. De multidisciplinaire samenstelling van de deelnemersgroep geeft extra waarde. Je leert niet alleen met, maar ook van elkaar.

Accreditatie

Het Kwaliteitsregister Paramedici accrediteert de scholing met 33,5 punten.

Data

De volgende scholing start op donderdag 28 september met vervolgdata 12 oktober, 9 november en 30 november en vindt plaats in Vleuten Utrecht (per trein en auto goed bereikbaar)

Meer weten of aanmelden?

Kijk op vestalia.nl/scholing_PSOZ voor meer informatie. Je kunt hier het programma downloaden en praktische zaken vinden als studiebelasting, lestijden, locatie en prijs.

Georganiseerd doorVestalia