Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

11 december 2023 19:30 - 11 december 2023 21:30

Door: KNGF
Online workshop KNGF-richtlijn Zelfmanagement

Online workshop KNGF-richtlijn Zelfmanagement

Deze online, interactieve workshop neemt de deelnemer mee in het diagnostisch proces en geeft een inleiding op het therapeutisch proces van de fysio- of oefentherapeut ten aanzien van zelfmanagementondersteuning bij de patiënt. De toepassing van de aanbevelingen uit de KNGF-richtlijn Zelfmanagement (2022) staat centraal.

Tijdens de workshop zullen verschillende gesprekstechnieken om relevante factoren die het zelfmanagement van een patiënt kunnen bevorderen of belemmeren aan bod komen en daarnaast is er aandacht voor het gebruik van specifieke meetinstrumenten hierbij. Bovendien leer je bepalen wanneer een factor dominant is of niet en wordt het inzetten van het 5A-model ter zelfmanagementondersteuning bij een patiënt doorgenomen. Aanvullend zal er een inleiding gegeven worden op de verschillende behandelstrategieën ter ondersteuning van het zelfmanagement en leer je de keuze voor een specifieke behandelstrategie beargumenteren bij een patiënt met één of meer dominant belemmerende factoren.

Programma

19.20 uur inloop online workshop via Microsoft Teams
19.30 uur start online workshop
20.30 uur korte pauze
21.30 uur einde


Doelen
Na deze workshop:
1. Kun je door inzet van specifieke vragen de relevante factoren die het zelfmanagement van een patiënt bevorderen of belemmeren in kaart brengen (dominant belemmerende factoren en bevorderende factoren);
2. Kun je bepalen wanneer een factor dominant is of niet;
3. Kun je het 5A-model inzetten voor ondersteuning van zelfmanagement bij een patiënt;
4. Kun je de keuze beargumenteren voor het inzetten van een behandelstrategie ter ondersteuning van zelfmanagement bij een patiënt met één of meer dominant belemmerende factoren.

Doelgroep
Fysiotherapeuten en oefentherapeuten

Voorbereiding
De deelnemer heeft kennis van de KNGF-richtlijn Zelfmanagement. De deelnemer leest ter voorbereiding de KNGF-richtlijn Zelfmanagement van het KNGF.
Voorbereidingstijd: 30 minuten,

Accreditatie ADAP
2,5 punten

Technische informatie

Inloggen en registratie toekenning accreditatiepunten gaat via een QR-code.
Deze QR code wordt bij de opening van de workshop getoond.
Scan de QR-code met je camera op je telefoon/iPad (geen foto maken).
"Open forms.office.com" verschijnt dan boven in beeld, beantwoord de vragen en verstuur het formulier.

Kosten

VvOCM-leden betalen € 70

Aanmelden

Heb je nog geen KNGF-relatienummer?

Ben je nog onbekend bij het KNGF en heb je nog geen account voor Mijn KNGF? Ga dan eerst naar www.mijn.kngf.nl en maak een persoonlijk account aan door te kiezen voor de optie ‘nog niet bekend bij het KNGF’. 

  

Je account zelf activeren 

Je persoonlijke gegevens zijn dan opgenomen in onze administratie, maar je moet daarna eerst nog je gebruikersaccount activeren nadat je met je persoonlijk wachtwoord bent ingelogd op www.mijn.kngf.nl 

  

Aanmelden  

Aanmelden voor een lidmaatschap doe je nadat je bent ingelogd op Mijn KNGF. Na het inloggen op Mijn KNGF ga je naar het onderdeel Lidmaatschappen en dan naar lid worden. Klik vervolgens op het onderdeel waar je jezelf voor wilt aanmelden. Dit kan zijn: lidmaatschappen, IOF ect.

    

Heb je nog vragen over het aanmeldproces?  

Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Ledenadministratie. Deze afdeling is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer (033) 467 29 29. Ook kun je ons per e-mail bereiken: ledenadministratie@kngf.nl.

Georganiseerd doorKNGF

More links