Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van VvOCM.  Ook uw cursus in deze agenda plaatsen? Klik hier voor meer informatie.

Externe evenementen

03 oktober 2023 19:30 - 03 oktober 2023 21:30

Door: KNGF

Online Lezing KNGF-Richtlijn Lage Rugpijn

3 oktober 2023 19:30 - 21:30

Tijdens de online lezing praten onze docenten je bij over de herziene KNGF richtlijn Lage rugpijn en het Lumbosacraal radiculair syndroom (LRS). Na deze lezing ben je bekend met de belangrijkste wijzigingen en vernieuwingen ten opzichte van de vorige richtlijn over lage rugpijn. Je leert onder andere over de toevoeging van LRS, de nieuwe profielindeling en bijbehorende prognostiek, het inzetten van meetinstrumenten, mogelijke behandelinterventies en samenwerking met andere disciplines.

Doelgroep: 
Algemeen en verbijzonderde fysiotherapeuten en oefentherapeuten.

Voorbereiding: 
Er is geen verplichte voorbereiding, maar voor een optimale leeropbrengst raden we je aan om de praktijkrichtlijn alvast een keer te lezen, welke je een week van te voren via de mail krijgt opgestuurd.

Doelen:
Na de lezing ben je op de hoogte van de herziene richtlijn Lage rugpijn en LRS en ben je in staat om:
- Klinische tekenen en signalen te herkennen voor (terug) verwijzing.
- Patiënten in te delen in één van de 3 patiëntenprofielen.
- De juiste interventie toe te passen bij de verschillende patiëntenprofiel.
- Stepped care toe te passen en samen te werken met andere zorgverleners.

Accreditatie ADAP:
2 punten

Kosten:

€ 60 voor VvOCM leden.

Aanmelden:

Heb je nog geen KNGF-relatienummer?

Ben je nog onbekend bij het KNGF en heb je nog geen account voor Mijn KNGF? Ga dan eerst naar www.mijn.kngf.nl en maak een persoonlijk account aan door te kiezen voor de optie ‘nog niet bekend bij het KNGF’. 

  

Je account zelf activeren 

Je persoonlijke gegevens zijn dan opgenomen in onze administratie, maar je moet daarna eerst nog je gebruikersaccount activeren nadat je met je persoonlijk wachtwoord bent ingelogd op www.mijn.kngf.nl 

  

Aanmelden  

Aanmelden voor een lidmaatschap doe je nadat je bent ingelogd op Mijn KNGF. Na het inloggen op Mijn KNGF ga je naar het onderdeel Lidmaatschappen en dan naar lid worden. Klik vervolgens op het onderdeel waar je jezelf voor wilt aanmelden. Dit kan zijn: lidmaatschappen, IOF ect.

    

Heb je nog vragen over het aanmeldproces?  

Neem dan contact op met één van de medewerkers van de afdeling Ledenadministratie. Deze afdeling is op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar onder telefoonnummer (033) 467 29 29. Ook kun je ons per e-mail bereiken: ledenadministratie@kngf.nl.

 

Georganiseerd doorKNGF

More links