Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van de VvOCM.  

Externe evenementen

09 oktober 2020 - 20 november 2020

Door: Proeducation

Cursus Hand- en Polsklachten in de Dagelijkse Praktijk

Wilt u meer weten over de behandeling van hand- en polsklachten en handtherapie? In deze cursus maakt u kennis met de oorzaken en gevolgen van hand- en polsletsel en krijgt u zicht op de meest voorkomende hand- en polsklachten in de huisartsenpraktijk en de eerstelijnsfysio- en -ergotherapiepraktijk. Deze cursus over handtherapie richt zich onder meer op wondgenezing na trauma en luxaties van duim en vingers (zogenaamd skiduim en volair plaatletsel). Ook is er aandacht voor de meest voorkomende peesontstekingen, zenuwcompressies, klachten aan de pols, fracturen en algemene artrose aan de hand.

Resultaat

  • U bent bekend met de anatomie van de hand, pols en onderarm
  • U kunt een volledige en relevante anamnese afnemen
  • U kunt de hand, pols en onderarm onderzoeken
  • U herkent een verstoord bewegingspatroon in hand en pols
  • U bent in staat om een differentiaal diagnose en rode vlaggen te herkennen
  • U stelt een behandelplan op volgens de laatste trends
  • U kunt zowel conservatieve trajecten als trajecten na een operatie begeleiden
  • U adviseert cliënten over het behandeltraject, het gebruik van de hand en pols tijdens de dagelijkse activiteit en de oefeningen

Doelgroep

Deze cursus is ontwikkeld voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten en oefentherapeuten uit de eerste lijn die meer willen weten over handtherapie, maar (nog) geen uitgebreide opleiding Handtherapie willen volgen. Er is geen basisniveau noodzakelijk.

Aanpak

Wilt u meer weten over handtherapie, dan is deze cursus zeer geschikt. De combinatie van inspirerende bijeenkomsten en een online leeromgeving maakt de cursus bijzonder effectief. U krijgt kennis aangereikt door middel van actuele literatuur, artikelen en een heldere uitleg van docenten die beschikken over ruime ervaring in het vakgebied. U leert de opgedane kennis direct toepassen in de dagelijkse praktijk en te beredeneren welk behandelplan u in welke situatie gaat aanbieden.

De cursus wordt gegeven in een groep van 12 tot 18 deelnemers en heeft een studiebelasting van 18 contacturen en 18 uur zelfstudie.

Professionals

Dominique ten Dam is ergotherapeut en gecertificeerd handtherapeut. Zij is werkzaam in het Rijnstate Hand- en Polscentrum. Daar werkt ze nauw samen met plastisch chirurgen, algemeen chirurgen, orthopeden, revalidatieartsen en reumatologen. Ook heeft ze gewerkt in revalidatiecentrum De Hoogstraat en RaboudUMC.

Stephan van de Ven is ergotherapeut en gecertificeerd handtherapeut. Ook is hij eigenaar van Handtherapie Amersfoort. Stephan heeft uitgebreide ervaring met handrevalidatie in diverse centra, ziekenhuizen en gespecialiseerde handklinieken zoals HandClinic en Handencentrum Nederland.

Aanmelden

Voor meer informatie en aanmelden, klik op deze link.

Georganiseerd doorProeducation