Search

VvOCM Vereniging van Oefentherapeuten

Cursusagenda externe aanbieders

Ook lid worden van de VvOCM?

Externe cursus- en scholingsagenda

Hieronder tref je de cursus- en scholingsagenda van externe scholingsaanbieders aan. Klik op deze link om terug te gaan naar de scholingen en cursussen van de VvOCM.  

Externe evenementen

01 april 2020 - 01 april 2020

Door: PPN

Timemanagement 'Baas over eigen tijd in de zorg'

1 april 2020

Alle beroepsgroepen die vallen onder PPN kunnen zich inschrijven voor deze cursus (zowel leden als niet leden) EN/NVD/VvOCM/NVLF/NVH/OVN

1 april 2020 - Timemanagement ‘Baas over eigen tijd in de zorg’

Als zorgprofessional heb je veel ballen in de lucht te houden. Je hebt je cliënten contacten, je werkoverleggen, je moet je uren bij houden om op een juiste manier te kunnen declareren en je hebt natuurlijk het bijhouden van gegevens in het zorgmanagementsysteem. Alles bij elkaar vergt dit veel tijd en er ontstaat als snel een conflict tussen waar je voor opgeleid bent en de administratieve rompslomp.

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd welke taken, rollen en bevoegdheden je hebt binnen jouw werk als zorgprofessional? Welke drie rollen in jouw top drie staan en welke taken daarbij horen? Wat je als dringend ervaart en wat echt belangrijk is? Kortom welke keuzes maak jij en welke prioriteiten stel jij in de hoeveelheid taken en opdrachten die je wil of moet doen, en hoe maak jij dan deze keuzes? Met zorg voor je verantwoordelijkheden, taken en je eigen tijd.

Timemanagement kan je hierbij uitstekend helpen. Het is namelijk een aan te leren vaardigheid die gaat over prioriteiten stellen, delegeren, helder communiceren, onderhandelen en tijd besteden aan datgene dat belangrijk is voor jou. Door inzicht leer je andere keuzes te maken met betrekking tot je rollen, taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden en tijdbesteding. Het inzichtelijk maken van deze zaken maakt dat je sneller, slimmer en effectiever proactief beslissingen kunt nemen. Eigenlijk gaat Timemanagement over het nemen van persoonlijk leiderschap in je werk.

Waarom deze training?

  • Omdat je regelmatig tijd tekort komt.
  • Omdat je het niet gemakkelijk vindt de juiste prioriteiten te stellen.
  • Omdat je alles ervaart als dringend en belangrijk.
  • Omdat je af wilt van de ‘waan van de dag’.
  • Omdat je het idee hebt dat keuzes voor je worden gemaakt in plaats van dat jij hier zelf controle over hebt.

Wat leer je?

  • Je rollen, taken en verantwoordelijkheden in kaart te brengen.
  • Om te gaan met je timemanagement saboteurs.
  • Heldere doelen te stellen met betrekking tot je rollen en taken.
  • Zelf een effectieve planning te maken.
  • De juiste prioriteiten te stellen.

In deze training wordt gebruik gemaakt van zeer concrete methoden en technieken en je gaat naar huis met werkbare tips, trucs en checklists die je direct persoonlijke effectiviteit en efficiënt timemanagement zullen opleveren. Heb jij het permanent druk en ervaar jij regelmatig stress in verband met te veel deadlines en zit je klem tussen werk en privé? Dan is deze training een uitstekende tijdinvestering voor zowel je werkgever als jezelf!

Praktische informatie
De training vindt plaats op woensdag 1 april 2020 (voorjaar) van 9.30 uur tot 17.00 uur. De locatie is bij Ergotherapie Nederland, gebouw ’t Hart, Orteliuslaan 750 te Utrecht.

Voor meer informatie en aanmelden, klik op deze link.

Georganiseerd doorPPN

More links